Ajankohtaista

Pori Energian Asiakasjazz

Pori Energian Asiakasjazz –tilaisuutta juhlittiin reilun 300 henkilön voimin perjantaina 17.7. Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksessa. Tapahtuman promoottorina ja järjestäjänä arvostan luotettavia ja osaavia...

Lue lisää.

Katso kaikki uutiset


Pyydä tarjous!


SOITA 040 575 2205

Referenssit

Täältä löydät esimerkkejä muutamista viimeisimmistä kohteistamme. "Mutta löydättekö te ratkaisun juuri meidän ongelmaamme?" Huoli pois, olemme toteuttaneet tuhansia ellei satoja erilaisia tapahtumia ja vetäneet läpi satoja asennusprojekteja. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme erilaisista projekteista sinulle henkilökohtaisesti.


Asiakkaitamme vuosien varrelta

Vuosien varrella olemme toimittaneet tapahtumatekniikkaa ja ohjelmapalveluita lukuisille yrityksille, yhteisöille ja tapahtumille. Ohessa muutamia esimerkkejä vuosien varrelta:

 • Siemens Areva
 • Jyrki Sukula
 • Red Bull
 • Kopparberg Finland
 • Kuehne+Nagel Oy
 • Warner Music Live
 • KPMG
 • Suomen Euromaster Oy
 • Norilsk Nickel
 • TTY-säätiö
 • Aalto Yliopisto
 • Hätäkeskuslaitos
 • A. Ahlström Osakeyhtiö
 • Suomen Sokeri Oy
 • Skanska Talonrakennus Oy
 • Palin Oy
 • Satakunnan Osuuskauppa
 • Yyterin Kylpylähotelli
 • Tehy ry
 • Outotec Research
 • Porin Lääkäritalo
 • Porin Ravit Oy
 • Porin Kaupunki
 • Uusi Insinööriliitto
 • Stena Recycling
 • Porin Käyttöauto
 • Night People Group
 • Satasoittoyhdistys
 • Brand ID / Nelostuote / Tactic
 • Yyteri Beachfutis - tapahtuma
 • Prizztech Oy
 • Kymmeniä ilta- ja viihderavintoloita mm. Bar Kino, Miami, Punainen Kukko, Soma, Cabaret Pori, Tampereen Tivoli, Seinäjoen Komia.

Palin Oy 70 vuotta

Palin Oy juhli useamman sadan hengen voimin syksyllä 2015 70 vuotista taivaltaan. Juhlat toteutettiin AutoPalin Opel-Peugeot-talossa Porin Mikkolassa. 

Vastasimme tilaisuuden tapahtumatekniikasta ja ohjelman osatoteutuksesta. Vaihtoautotaloon rakennettiin iso esiintymislava, koko tilan kattava äänentoisto sekä näyttävä valaistus lavalle ja juhlatilaan. Toteutimme myös isot 4,5m levyiset screenit tehokkailla videotykeillä. Tilaa myös rajattiin mustilla kangasseinillä.  

"Suunnittelusta toteutukseen ketterää ja sujuvaa toimintaa. Yhteydenpito oli vaivatonta kuten aiempinakin yhteistyökertoina.  Äänirasian suosittelemat esiintyjät olivat täyskymppi tilaisuuteemme. Juhlavuoden logomme värimaailma oli huomioitu hienosti kaikessa toteutuksessa ja juhlavuoden kunniaksi tekemämme filmi sai arvoisensa ensiesityksen isoilla näytöillä ja tasokkaalla äänentoistolla.

Vierailta saadussa palautteessa korostui miten upeasti autokauppa oli saatu muutettua juhlatilaksi, kuitenkaan autoja unohtamatta. Tähän vaikutti muun muassa autojen kohdevalaiseminen sekä sisällä että ulkona."

Katariina Ruohonen, markkinointisuunnittelija
Palin Oy


Sampo-Rosenlew COMIA puimurinsarjan julkaisu

Äänirasia toteutti ja suunnitteli 7.9.2011 Comia puimurimalliston julkaisutilaisuuden. Tapahtuma käsitti kahden erillisen tilan äänentoisto- , valaistus- ja AV-järjestelmät. Tiloissa käytettiin äänentoistoa, joka mahdollisti tasaisen äänen tiloihin. Lisäksi molempiin tiloihin tehtiin näyttävä tilavalaistus. Puimurin julkistustilassa oli suuri trussikehikko ympäröitynä mustalla moltonkankaalla. Kangas pudotettiin kabukijärjestelmällä, jolla puimuri saatiin näyttävästi ja nopeasti esiin. Julkaisutilassa oli showvalaistus savutehosteineen. Varsinaisessa juhlatilassa oli käytössä myös tehokas videotykki.

 


Yyteri Beachfutis

Äänirasia on toiminut Yyteri Beachfutiksen luotettavana kumppanina jo tapahtuman alkumetreiltä asti. Yhteistyö aloitettiin vuonna 2005, josta tapahtuma kasvoi huippuunsa vuonna 2010. Tapahtuman kasvaminen on tuonut mukanaan erilaisia haasteita tapahtumatekniikan ja etenkin äänentoiston osalta. Äänentoiston haasteista on kuitenkin selvitty kiitettävin arvosanoin niin viranomaisten, lähinaapureiden kuin tapahtuman järjestävän tahon osalta.

Beachtutiksen tapahtumapaikkana toimi vuodesta 2005  vuoteen 2010 Suomen isoin ja kaunein hiekkaranta Yyteri Porissa. Finaalipelien tekniikkaa on toteutettu mm. Yyterin hiekkarannalla, Porin torilla, Isometsän Jäähallissa, sekä Porin Raviradalla. 

Vuonna  2008 toteutimme ensimmäisen kerran yhtenäisen äänentoiston 1 km pätkälle rantaviivaa. Samalla langattomien mikrofonien oli kuuluttava jokaisella pelikentällä eli 600 m säteellä tapahtuma-areenasta. Vuonna 2008 Yyteriin, keskelle hiekkaa rakennettiin yli 2500 hlö:n tapahtuma-areena. Poiketen useasta muusta ulkoilmatapahtumasta Beahfutiksen ulkoilmadisco, ilman isoa massiivista katettua esiintymislavaa, vaati täysin eri tasoisen valaistuskaluston mm. säänkeston osalta. 

Vastasimme vuosina 2005 - 2011 koko Yyteri Beachfutis yleisötilaisuuden tapahtumateknisestä tuotannosta sekä viranomaisyhteistyöstä äänentoiston osalta.

 


Tutkijoiden Yö

Porin yliopistokeskus vietti jo perinteeksi muodostunutta tutkijoiden yö tapahtumaa Porin Puuvillassa yliopistokeskuksen aulatiloissa sekä auditorioissa. Suunnittelimme ja toteutimme Yliopistokeskuksen  väreillä näyttävän juhlatilan valaistuksen aulaan, buffettilaan sekä auditorioon. Syyskuun pimenenevässä illassa tilat suorastaa loistivat sinisen ja oranssin väreissä.

Toteutuksessa käytimme energiatehokkaita ja paloturvallisia LED valoja väripesuissa ja  "rikkonaisen valon" tuottamisessa profiileja, jolla lattiapinnasta saatiin elävä. Profiilivaloilla saatiin aikaiseksi myös tarvittava yleisvalo.

Toimitimme paikalle myös pienen äänentoiston cocktailtilaisuuden taustamusiikkia varten.

Valaistussuunnittelu: VV Sivén
 

KUVIA TOTEUTUKSESTA


Aikuisten yökerho Punainen Kukko

Porilainen pitkänlinjan ravintoloitsija Pertti Kauppila on vuosia luottanut ammattitaitoomme ravintola-asennuksissa. Pertti Kauppila halusi uudistaa yökerhonsa Punaisen Kukon karaokepuolen täydellisesti. Äänirasia vastasi äänentoisto- ja valaistuslaitteiden asennuksesta tässäkin projektissa.

Remontin aikana karaokelaitteisto päivitettiin täydellisesti. Muunmuassa laulajalle tärkeät monitorikauitin ja laulun sanat näyttävä näyttö uusittiin. Lisäksi uusimme remontin yhteydessä yleisvalaistuksen himmentimet. Himmentiminä käytimme laadukkaita PLS himmentimiä ja ohjaimena helppokäyttöistä strand lighting Accent DMX8 valo-ohjainta.

Äänirasia toteutti myös 2006 tehdyn ravintolaremontin yhteydessä koko talon äänentoistojärjestelmien päivityksen. Tanssiravintolan puolelle asennettiin 4 kpl RCF C3110 passiivikaiutinta ja 2 kpl RCF S4022. Taustakaiuttimina käytimme 8 kpl RCF Monitor 55 taustakaiutinta. Koko talon järjestelmän hermokeskuksena toimii kauko-ohjattava matriisiprosessori Ashly 24.24M. El Bimbo -retrobaariin asensimme 2 kpl RCF ART310a aktiivikaiuttimia ja 1 kpl RCF ART 705a bassokaiuttimen. 

KUVIA TOTEUTUKSESTA


Music Bar & Terrace Soma

Toteutimme Poriin joulukuussa 2010 avatun uuden terassin ja yökerhon äänentoisto- ja valaistussuunnittelun sekä urakoinnin. 

Akustisesti vaativaan tilaan toteutettiin hyväsoundinen taustaäänijärjestelmä sekä pieni klubisetti esiintyjiä ja DJ:tä varten. 

Päädyimme käyttämään urakassa Sound Projects Gluon taustaäänikaiuttimia ja pääkaiuttiminia RCF:n aktiivikaiuttimia. Taustamusiikkijärjestelmäksi valitsimme markkinoiden parhaan eli DJ-Online taustamusiikkilaitteen.

Valaistus haluttiin toteuttaa sisustuksen ehdoilla eli minimalistisesti. Lavan valaistuksena on käytetty vähävirtaisia ja pitkäikäisiä Chauvet Colorado TriTour LED -valaisimia joiden värin leviäminen on hyvin tasaista. Discotunnelmaa varten tanssilattilata löytyy Martin EFX500 efektivalaisimet.

Remontin toisessa vaiheessa varustimme myös terassin pienillä ulkokäyttöön tarkoitetuilla säänkestävillä taustaäänikaiuttimilla sekä optiolla, että DJ tai trubaduuri pystyy esiintymään myös terasilla niin, että musiikki kuuluu koko talossa.

Käy itse kuuntelemassa Soman äänentoisto kauppakeskus Iso-Karhun 3. kerroksessa Porissa. www.barsoma.fi

KUVIA TOTEUTUKSESTA


Kirjuriluodon Kesäravintola

Legendaarinen Kirjuriluodon Kesäravintola remontoitiin 2011 kevään aikana uuteen uskoon. Järjestelmän suunnittelu aloitettiin täysin puhtaalta pöydältä, sillä olemassaolevaa järjestelmää ei ollut. Toteutimme koko järjestelmän suunnittelun ja asennuksen.

Pienelle mutta viihtyisälle tanssilattialle asensimme 2 kpl RCF ART310a aktiivikaiutinta ja bassoksi yhden RCF ART902a subbasen. Taustakaiuttimiksi valitsimme 14 kpl 100 volttisia RCF MR44T taustakaiuttimia. Koko järjestelmän prosessorina ja vahvistimina toimii ainoastaan yksi laite, Ashly PEMA 4250. PEMA sisältää täysverisen 8x8 matriisiprosessorin lisäksi 4 kpl. 250w digitalivahvistinta. Järjestelmän aivoa ohjataan nappipaneeli kauko-ohjaimella, joten laitteisto on erittäin käyttäjäystävällinen.

Järjestelmä- ja äänisuunnittelu: Yrjö Nordling, insinööri (AMK)

KUVIA TOTEUTUKSESTA

bottom